Titularul cabinetului de psihologie: Neagu Nicolae


Despre titular

Initiat in tehnica poligraf in perioada 2000-2002 de catre experti israelieni. Formare profesionala si absolvire a primei scoli poligraf din Romania deschisa zonei private (Asociatia Romana de Psihologie judiciara). Pregatire complexa in domeniile juridic, psihologic si economic.

Specializari:

 • Psiholog specialist – psihologie aplicata in investigarea criminalitatii (psihologie judiciara-evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf).
 • Psiholog specialist – psihologie aplicata in domeniul securitatii publice si private.
 • Supervizor profesional pentru psihologii debutanti in specialitatile “Psihologie aplicata in investigarea criminalitatii/Psihologie judiciara si Psihologie aplicata in domeniul publice si private”.

Studii:

 • Licentiat al Facultatii de Psihologie
 • Master in Psihologie judiciara si Victimologie
 • Absolvent curs – Psihologie judiciara-evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf”.
 • Master in Stiinte Penale
 • Licentiat al Facultatii de Drept
 • Licentiat al Facultatii de Stiinte Economice
 • Master in managementul societatilor comerciale
 • Membru al Asociatiei Romane de Psihologie judiciara
 • Membru al Colegiului Psihologilor din Romania
 • Membru al EUROPEAN POLYGRAPH ASSOCIATION
investigarea criminalitatiidomeniul securitatii
EUROPOLYGRAPHEuropolygraph
certificat cabinetanexa-certificat-mincomitet

Competente profesionale:

1. Psihologul specialist în specialitatea psihologie judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf are următoarele competențe profesionale de specialitate:

 1. Evaluarea sincerității unor persoane bănuite de implicarea în activități infracționale sau în orice alte activități antisociale.
 2. Verificarea sincerității depoziției persoanelor implicate în procesul judiciar sau în orice alte litigii comerciale, civile, care implică intervenția justiției, mediere sau orice altă formă de înțelegere legală.
 3. Verificarea sincerității unor persoane implicate în anchetele interne ale instituțiilor de apărare, ordine publică sau siguranță națională sau în alte anchete administrative ale oricăror instituții sau societății cu caracter public sau privat.
 4. Evaluarea sincerității persoanelor în cadrul selecției de personal organizată în instituțiile de apărare națională, ordine publică sau siguranță națională sau în interiorul oricăror altor instituții publice sau private.
 5. Evaluarea psihologică și psihofiziologică.
 6. Verificarea loialității și / sau a integrității persoanelor față de obiectivele organizației de apărare națională, ordine publică sau siguranță națională sau față de orice alte tipuri de instituții, societății cu caracter public sau privat în care își desfășoară activitatea persoanele examinate și realizarea unei noi examinări în condițiile în care se dispune o reexaminare sau un raport de expertiză pentru o instanță de fond.

2. Psihologul specialist în specialitatea -psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale

 1. Evaluarea psihologică în vederea selecției pentru angajare/admitere în instituțiile de învățământ din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.
 2. Evaluarea psihologică în vederea supravegherii sănătății personalului din instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.
 3. Evaluarea psihologică pentru deținerea și utilizarea armelor și munițiilor supuse autorizării.
 4. Evaluarea psihologică pentru a desfășura operațiuni cu materiale și substanțe explozive; evaluarea psihologică a persoanelor arestate preventiv, a celor care execută o pedeapsă privativă de libertate, precum și a altor categorii de persoane aflate în competența instituțiilor din domeniul apărării, ordinii și siguranței naționale, conform reglementărilor legislative în vigoare.
 5. Evaluarea contextului muncii în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale în funcție de caracteristicile mediului organizațional.
 6. Diagnoza climatului organizațional în scopul optimizării funcționării instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.
 7. Asistența psihologică a personalului instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale, prin programe și măsuri specifice, menite să asigure condițiile privind adaptarea la mediul de muncă specific, creșterea performanțelor profesionale, identificarea timpurie a semnelor/simptomelor tulburărilor psihice și remisiunea stărilor disfuncționale, precum și menținerea sănătății psihice a asistaților.
 8. Asistența psihologică a persoanelor arestate preventiv, a celor care execută o pedeapsă privativă de libertate, precum și a altor categorii de persoane aflate în competența instituțiilor din domeniul apărării, ordinii și siguranței naționale, conform reglementărilor în vigoare.
 9. Consiliere psihologică în specialitate.
 10. Activități specifice psihologiei operaționale în vederea asigurării psihologice a operațiilor militare, misiunilor, intervențiilor și acțiunilor operative.
 11. Evaluarea psihologică în vederea promovării în carieră a personalului din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.
 12. Analiza psihologică a activității profesionale în cadrul instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.
 13. Diagnoza culturii organizaționale în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.
 14. Intervenție organizațională în scopul optimizării funcționării instituțiilor din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale; intervenție psihologică în incidente critice.

Legislatie aplicabila:

Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania.

Hotărârea nr. 788/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România.

Cabinet poligrafPoligraf

Cabinetul nostru este dotat cu sistemul computerizat LX 4000, soft-ul 2016, produs de compania americana Lafayette ( lider mondial in domeniu) , in componenta sa intrand si sistemele de scorare OSS-V3 ( objective scoring system) si PolyScore tip Rank. In plan international examinarile poligraf sunt utilizate pe scara larga, in domeniile economice, militare, justitie si altele, cu precadere de SUA, Israel, Japonia si alte state avansate. Accesul persoanelor in institutiile administrative-guvernamentale se face exclusiv cu detectorul de minciuni. In plan local, la nivelul tarii noastre, examinarile poligraf sunt solicitate in special de catre societatile multinationale, societati comerciale indiferent de obiectul de activitate, persoane fizice direct interesate, organele de cercetare penala (parchetul), instantele de judecata s.a.

Despre cabinet

Cabinetul de psihologie judiciara detine autorizatia de functionare emisa de catre Colegiul psihologilor din Romania, singura autoritate in domeniu. Cabinetul respecta conditiile de organizare si dotare impuse prin reglementari specifice de catre Comisia pentru psihologie aplicata in aparare, ordine publica si siguranta nationala. Examinarile poligraf sunt efectuate cu ajutorul tehnicii computerizate de ultima generatie, rezultatul unei testari specifice fiind disponibil chiar la sfarsitul acesteia.

Nu gasesc baza de date!